Kontakt og presse

I pressen

23. januar 2019: Journalisten har interviewet tekster Peter Bjerre Rosa om de nye retningslinjer for undertekstning. Læs interviewet på Journalisten.dk her.

14. januar 2019: Babelfisken har interviewet Kirsten Marie Øveraas og Peter Bjerre Rosa om retningslinjerne. Læs artiklen på babelfisken.dk her.

12. januar 2019: Kirsten Marie Øveraas har blogget om lanceringen af retningslinjerne, og hvad man kan bruge dem til. Læs blogindlægget på kirstenmarie.dk her.

11. januar 2019: Det skal være slut med dårlige undertekster på dansk tv. Læs artiklen på politiken.dk her.

11. januar 2019: Formand for Journalistforbundet, Lars Werge mener, at gode tekster er med til at sikre, at alle samfundsgrupper får adgang til væsentlige informationer. Læs artiklen på journalistforbundet.dk her.

10. januar 2019: Formand for FBO, Amalie Foss, fortæller i Kulturen på P1 om vigtigheden af de nye retningslinjer. Indslaget kan høres her.

9. januar 2019: FBO lancerer de første fælles danske retningslinjer for undertekstning i dialog med Dansk Sprognævn. Læs artiklen på sproget.dk her.

Kontakt for yderligere oplysninger:

Peter Bjerre Rosa
undertekstning@corrigo.dk

Amalie Foss, formand for FBO
info@undertekstning.dk
Tlf. 40 55 95 08

Om projektet

“Retningslinjer for undertekster i Danmark” beskriver for første gang den særlige danske måde at lave undertekster på. Hele den danske undertekstningsbranche har været med på råd, og bag projektet står FBO, Forum for Billedmedieoversættere, som organiserer underteksterne under Dansk Journalistforbund.

Projektet er inspireret af et tilsvarende projekt i Norge, og også i Sverige, Tyskland, Holland og Finland er der ved at blive fastlagt nationale retningslinjer. I løbet af 2018 har Kirsten Marie Øveraas og Peter Bjerre Rosa, der selv er undertekstere, holdt møder med tekstningsfirmaer for at kortlægge deres standarder og definere et sæt retningslinjer, som alle kunne blive enige om.